Våren är i full blom och nya trender gör att butikerna fylls men nya plagg när vår och sommar närmar sig. För att kunna fylla garderoben med nyheter utan att belasta plånboken för mycket är det viktigt att vara ekonomisk och ha koll på bra erbjudanden.

shopping kvinnor

I Metro Mode listas trender som ger riktiga vår- och sommarkänslor. Några accessoarer som är supertrendiga i år är bland annat citybagen, choker – halsbandet a la 90-tal, klackskor och sandaler med knytdetaljer, sandaler med tjock platåsula, tiaran, solglasögon i galna former och färger och stora örhängen i from av strass, ringar eller andra spännande former.

På nätet finns kända varumärken billigare

Det blir dessvärre ofta en stor belastning på ekonomin när man vill shoppa nyheter för vår och sommar. Det gäller att prioritera de plagg och accessoarer man helst vill ha och ha koll på bra erbjudanden. På nätet finns ofta bättre pressade priser och alternativ än i butik, därför kan det vara fördelaktigt att shoppa där. På Met-galan svämmades röda mattan över av kändisar i fantastiska klänningar i pastellfärger, dramatiska toner och glimrande glitter, för inspiration klicka här. Om man är intresserad av vackra sommarklänningar, andra plagg och kända varumärken finns det erbjudanden om rabatt på Zalando som gör uppdateringen av garderoben ännu trevligare. 

Spartips som även är bra för hälsan

Det finns även andra spartips som får pengarna att räcka till mer vår och sommarshopping, utan att det egentligen känns att man snålar in på saker. När det är varmare ute kan det vara smart att ta cykeln istället för att köpa SL-kort eller ta bilen, det ger även motion som kan vara väl behövd för bikiniformen. Boosta även din kropp med vitaminer, det är ett långsiktigt spartips som förebygger bortfall i lönen från sjuk- och karensdagar. Det finns helt enkelt sätt att spara pengar som även spar på hälsan. Kocken Sara tipsar Dagens Nyheters läsare om fräsch och nyttig mat som är billigare än man tror.

– Kål, potatis och morötter är billiga. Bönor och linser har också låga priser. Man kan göra en gryta med bönor i stället för kött. Det kan också vara bra att riva ned grövre grönsaker som morötter, lök och kål och strunta i grönsalladen.