Vad är egentligen inne i år när det kommer till håret? Vad för trender gäller när det kommer till frisyren och hur ska man uppnå sitt drömhår? Om detta skriver vi idag.

 

hår löshår peruk MINDREI tidningen Chic kan vi läsa om alla nyheter vad gäller hårtrender för 2016. Det är allt från långt hårsvall med lockar i smutsblonda, beach hair-nyanser till halvlånga så kallade lobs. Dessutom har 80-talsluggar setts på catwalks, liksom flätor samt bakåtkammat, tillsynes vått hår. För den som inte har det där tjocka svallet men vill toppa sommaren med skinande, långt hår är det en bra idé att kolla in Headzone löshår för att få till drömlooken.

 

Hur du enkelt kan fixa barret utan att det kostar skjortan

 

I samma artikel kan man även få lite tips på hur man på bästa sätt fräschar upp håret fast till ett billigare och bättre pris än det man betalar hos en frisör. Bland annat är det alltid en bra idé att använda färginpackning i sin egen färg för att fräscha upp håret och ge det extra glans och lyster. Annat smart är att ofta klippa sina toppar för att inte håret ska klyva sig och gå av. Slutligen är det bra för håret om det blir behandlat med arganolja för att återfuktas – det ger inte bara starkare hår utan dessutom glans, anti-frizz och håller hårfärgen i god vigör.

 

Även i Elle kan vi läsa om årets hårtrender, med allt från nätta pager till virvlande lockar och snaggat kort. Man kan nästan säga att det tycks vara kontrasternas säsong och man får se ut precis hur man vill, det uppmuntras nästan att vara lite busig och vågad med sitt hår. 70-talstrenden är stark i år och därför står nog stora va-va voom-lockar i fokus lite extra, det kunde man bland annat se på catwalken hos modehuset Diane Von Furstenberg.