Alla har vi varit med om det där med om att känna sig obekväm, kanske upptäcka att man fått en enorm finne mitt i pannan samma dag som man ska ha sin födelsedagsfest. Det finns många tillfällen som behöver räddas för att man ska kunna känna sig mer bekväm med sig själv. Här följer knep för tankesätt och hur man kan göra.

Oavsett vilken årstid det är finns det alltid saker som får en att känna sig fräschare och snyggare, speciellt om man har en dålig dag av något slag. Under sommaren är man brun och bara en sådan sak kan göra att man känner sig mycket snyggare oavsett om man har på sig en vanlig t-shirt och byxor eller en sommarklänning. Något som också gör att man känner sig fräschare oavsett är att ha vita tänder. Men det finns också andra knep att ta till för att känna sig mer bekväm i vardagen eller rädda en skönhetsdag som annars kan bli helt fel, uppfräschning för alla tillfällen helt enkelt.

Långsiktiga skönhetsknepchoklad

Klart att man inte kan förutspå en superstor finne, men det finns faktiskt saker man kan göra för att förebygga att dessa dåliga skönhetsdagar dyker upp. Enligt en artikel i Expressen kan man äta vissa råvaror för att få en vackrare hy. Genom att äta avokado får man i sig massor av bra fetter om skyddar huden mot skadliga solstrålar, gör den mer tålig och mer elastisk. Zucchini är fullt med vitaminer som är bra för huden, Gurka innehåller mineraler, mycket vatten och ett ämne som hjälper huden att producera kollagen. I artikeln står även att mörk choklad innehåller ämnen som gör huden lättare reparerar sig från skador, gör den fastare och skyddar den från solens skadliga strålar. Sist men inte minst så är vattenmelon ett bra knep för att återfukta huden. Äter man det ofta får huden sig en fuktboost utan dess like, utan att man behöver dricka mängder med vatten.

Knep som räddar ett trött utseende

Såhär ska du sminka dig enligt Metromode för att trolla bort tecken på trötthet. Genom att definiera dragen i ansiktet genom markerade bryn och rouge ser man fräschare ut. Om man dessutom borstar håren på ögonbrynen uppåt öppnar man upp ögat vilket gör att du ser piggare ut än vad du kanske är på riktigt. Återfukta huden innan du sminkar dig för att undvika torr hud, det får sig att se trött och äldre ut. Använd sedan inte för mycket puder ovanpå ditt smink, det får dig att se gammal ut och om pudret lägger sig i små veck ser det riktigt konstigt ut. Var hellre lite mer glansig i ansiktet, det ger ett friskare utseende.

Vaknat på fel sidaAnsikte2

Då är det bästa enligt tidningen Cosmopolitan att kliva upp ur sängen och ta en dusch, ta på sig smink för att känna sig snyggare, ta en lång och skön promenad i den friska luften och att sedan ta tag i något som legat på hög alltför länge. Det får inte ta längre än 15 minuter att göra och kommer få dig att må bättre. Plocka undan stökigheter i hemmet för att inte må dåligt över det och sätt på musik som du blir glad av, då klarar man bättre av en dålig dag som snabbt kan förändras till något bra.