Något som är viktigt för att hålla sig snygg och fräsch är att ta hand om sin hud. Kändisarna gillar att haka på nya och konstiga hudvårdstrender som lovar en ung och spänstig hy.

hudvardsprodukter

I Göteborgs-Posten kan man läsa om den nyaste hudvårdstrenden bland kändisar i Hollywood. Stjärnor som Cher, Jason Statham och Kim Kardashian West har anammat den och det handlar om så kallad ”vampyrbehandling”. Behandlingen är uppfunnen av en tysk kvinna och går ut på att sprida ett lager av klientens eget blod på huden. Under behandlingen går man även in med nålar och injicerar blodet djupt i huden. Man kan även få ta med sig hem en kräm som är gjord på det egna blodet genom att blodet tappas och sedan blandas till en helt personlig kräm.

Inga vetenskapliga bevis

Dermatologer runt om i världen är dock väldigt skeptiska till den här hudvårdstrenden och man har inte än sett några vetenskapliga bevis på att krämen fungerar som det påstås. Skaparna bakom krämen säger att den ska hjälpa till att få huden att se ung yngre ut genom proteiner och antiinflammatoriska egenskaper. Men eftersom det varken finns vetenskapliga bevis på effekterna eller någon som helst acceptans av den här krämen bland dermatologer, kanske det är säkrare för den som vill hålla huden ung att använda beprövade produkter. Man kan exempelvis köpa hudvårdsprodukter från hudvardsbutik på nätet.

Fågelbajs på huden

Blodkrämen och ”vampyrbehandlingen” är långt ifrån de enda konstiga metoder som vunnit mark i branschen och blivit populära bland kändisarna. I Expressen kan man läsa om en hudvårdsmetod som går ut på att man sprider ut fågelbajs på klientens hud. Den här behandlingen har geishor använt sig av i många århundraden.