I en bra ryggsäck kan man få plats med allt som man behöver under en dag. Som tur är går det nästan alltid att hitta en ryggsäck som passar ens stil och budget.

Ryggsäckar har flera fördelar framför andra väskor. Framför allt är de bättre för ryggen, eftersom kroppen inte belastas snett. Den stora nackdelen är väl egentligen att de lätt irriterar medpassagerarna i kollektivtrafiken, så man bör ta av sig ryggan när man går på bussen.

Ryggsäck från HerschelUtbudet av ryggsäckar är i det närmaste oöverskådligt, och det gör att många sejfar. Man kan naturligtvis välja en Fjällräven Kånken. Det är en modell som fungerar till det mesta, och för de flesta användningsområden. Det finns egentligen bara två nackdelar: den första är att modellen inte är särskilt rymlig, den andra är att den är så extremt vanlig. Å andra sidan finns den i många olika färger, så om man inte väljer den svarta eller den gröna kan man vara någorlunda säker på att man inte kommer förväxla sin ryggsäck med någon annans allt för ofta.

Vill man vara lite mer originell, men ändå ha en känd silhuett, finns det många tillverkare som har ryggor i den klassiska Eastpak-modellen, som alla hiphopare hade på 90-talet. Dessa finns i alla prisklasser, från H&M till Tom Ford.