Är du en av de många som ska ut och resa denna sommar? Härligt. Det finns mycket att ha i åtanke inför resan, och då inte bara pass och pengar – utan även stilen, kläderna och accesserna. Här kommer en guide för årets sommarmode för dig som ska iväg och sola och bada i en annan stad.

Främst: När en ska åka iväg är det ganska vanligt att man akut-handlar 764002-model-on-a-catwalkinför resan. En ny bikini, shorts, småsaker som kan behövas och så vidare. Gör inte det. Försök istället att planera dina inköp i tid, bäst utbud av kläder hittar du ju trots allt numera på nätet och det gäller att beställa i tid. Planerar du till exempel att ta med en vacker klänning till de fina middagarna framför solnedgången? Köp inte en klänning i butik precis innan du rör dig mot flygplatsen. Det finns många vackra och prisvärda klänningar att beställa, till exempel från http://sofiamoore.dk/. Glöm bara inte att kontrollera planerat leveransdatum så att du hinner få klänningen.

Packningen viktig

Ett annat tips för att vara säkert vacker på resan är att packa smart. Vik ordentligt och gör även det i god tid innan avfärd, så att kläderna inte blir skrynkliga – det kan förstöra hela resan. Och du, om du har med dig en solhatt så ha den i en hattväska – annars kommer den inte att överleva flygresan.

Glöm inte heller att packa dina accessoarer, de är trots allt de som ger det där lilla extra. En snygg klocka är ett måste för alla män, som även kan ha hatt och magväska om så önskas. För den finklädde mannen är det viktigt att inte glömma slipsen men om det känns obekvämt med slips går det att hitta lättare alternativ. Cafés modechef Daniel Lindström förklarar:

Välj en stickad eller virkad slips som känns yngre, ledigare och mer sportig än en traditionell sidenslips. Jag förslår en marinblå smal modell med en diskret rand.

Vad ska du som tjej ha med dig då? Jobba gärna axellösa toppar, shorts och långklänning. De från Kenzas samarbete med HM är snygga exemplar för vad som passar i resväskan.