Är du en av dem som jobbat mycket så att du inte fått till den där perfekta brännan, som inte haft tid eller råd att gå till frisören och fixa till den ultimata sommarfrisyren och har tå- och fingernaglar som känns mer som klor än fina utsmyckningar? Misströsta inte, såhär blir du sommarsnygg snabbt!

2127929-young-woman-walking-on-beach

Vi har tidigare skrivit om att många lägger mycket pengar på sitt utseende, läs mer här. Nu ska det snarare handla om dem som inte haft tid eller råd att lägga någon energi på sitt utseende inför sommaren, och vad man kan göra åt det. Det är ofta mycket saker som man förväntat sig göra innan sommaren för att bli så där perfekt sommarsnygg. Men det är ofta som det inte riktigt blir som man tänkt sig. Här följer tips på hur du fuskar fram en sommarsnygg look på ett kick.

Naglar, fötter och hår

Naglarna lätt att glömma bort inför sommaren, likaså fötterna. Börja med att ta ett rejält fotbad och fila bort hårdnader på fossingarna, droppa gärna i lite lavendelolja för att få till extra fräschhet. Ta bort eventuellt gammalt lack på både tå- och fingernaglar, klipp och fila till en snygg form. Välj sedan ut ett lack att ha på alla naglar eller två olika för att ha ett på tånaglarna och ett på fingernaglarna. Välj en skrikig och somrig färg, t.ex., turkos, neonrosa eller orange. Då får man snabbt en somrig look och skrikiga färger intensifierar brun hudfärg. Om håret känns risigt och frissigt är det bra att fuktboosta håret men inpackning och serum. Har man blont hår kan man med fördel använda silverschampo för att få en somrig feeling men annars funkar lika bra med saltvattenspray för att få till ett livfullt sommarrrufs.

Solbränna och hud

Använd brun utan sol för att fuska dig fram till en bränna. Dagens produkter är faktiskt mycket bra men enligt Expressen är det viktigt att se till att skrubba kroppen ordentligt och smörja in torra partier med hudlotion innan för att få till en jämn bränna. Sudda ut brun utan sol krämen ordentligt på armbågar och knän för att undvika fläckar och se upp med hårfästet. Nedan ger hudterapeuten Annica tips om hur man håller sig snygg även på stranden: