Billigare shopping är något vi alla vill ha och att göra ett riktigt kap är något de flesta av oss strävar efter när vi shoppar, men i vår jakt på bra priser är det lätt att förvilla sig och därför kan det vara bra att veta vilka fällor man ska undvika – därför kan det vara bra att ta lärdom av vad vi lärde oss under årets Black Friday-rea.

shopping-rea-handla-butikVi är många som gillar att göra bra deals när vi shoppar, och sådana kan vi faktiskt göra året om bara vi vet vart någonstans vi ska shoppa. Till exempel hos Gratislandet här kan man hitta de flesta butikers kampanjkoder och reor på nätet helt och hållet gratis vilket alltid är bra att göra innan man börjar shoppa. För det finns väl inget värre än att betala mer än vad som behövs för sin shopping? Så tänker det flesta som gillar att shoppa. Och många av oss fullkomligt älskar att shoppa loss när man dessutom kan komma undan för en billig peng och det är troligtvis därför det amerikanska fenomenet Black Friday kommit att bli stort även här i Sverige. Men i vår jakt på de bästa reakapen är det lätt hänt att förvilla sig och fastna i säljarnas olika fällor. Men turligt nog kan vi dra lärdom av just Black Friday för att i framtiden, till exempel nu i julshoppingen, kunna undvika dessa fällor och fula knep. Något som till exempel Café tipsar om är att kolla upp vad du vill köpa i god tid, skriva upp dig på maillistor, leta efter specialerbjudanden och jämföra priser för att hitta billigaste stället att shoppa på under Black Friday-rean – men glöm då inte att undvika fällorna. Vilka fällor det är som finns? Det har Aftonbladet sammanfattat.

Dessa fällor ska du undvika när du shoppar på rea:

  • rabatter-reaInte alltid billigast – en rea såsom Black Friday är inte nödvändigtvis den billigaste rean på året, har du till exempel spetsat in dig på en vara såsom en skönhetsprodukt och kan vänta ett slag så brukar Mellandagsrean vara ännu billigare.
  • Bara för att det står rea behöver det inte vara billigare – förra året var det bara 13,6 procent som den genomsnittliga prissänkningen blev, och det är ju inte så mycket, så håll koll på varans originalpris för att se om den verkligen blivit billigare på rean.
  • Räkna i kronor och inte procent – det är i kronor som du märker skillnaden och inte i procenten, så bara för att något är 60 procent billigare kan det i alla fall vara dyrt likasom att en 10 procents sänkning kan vara jättemycket i kronor.
  • Se upp för reafusk – vissa butiker höjer priserna inför en rea bara för att kunna sänka dem sen, så håll koll på normalpriset och jämför!

Andra sätt att shoppa billigt

Ett annat populärt sätt att köpa bra varor billigt är att handla i butiker som alltid har lågt pris. En sådan butik är Ullared, men det går att komma undan bra här med om man känner till knepen som kan tas till. Och en som delar med sig av sina bästa shoppingtips är Ensam mamma söker-mamman Therese som är där och shoppar minst en gång om året – och hennes tips kan du läsa i Expressen genom att klicka här.