Det är fantastiskt vad internet har öppnat för möjligheter egentligen. Numera kan man handla i princip allt inom mode och skönhet på nätet, från balklänningar till puderdosor och designerskor i alla former och färger. Ett mecka för den som älskar shopping, helt enkelt.

Klänningar teckningFör den som älskar att handla på nätet är det kanske roligt att veta att det nu finns ett slags modetinder, skapat av modegurun Sofi Fahrman själv. Om detta kan man bland annat läsa i flera nyhetsmedier, som exempelvis i Svenska Dagbladet. Appen heter Left or Right och på den låter man andra tycka till om ens kläder, genom att svipa höger eller vänster.

Left or Rights app låter användare publicera bilder som andra sedan kan ge feedback på. Sofi Fahrman beskriver tjänsten som ”en rådgivare i din ficka” – Dagens Industri Weekend

Appen är skapad utifrån ett tolkat behov från marknaden och sociala medier

Tydligt är det i sociala medier att man gärna vill få in feedback från sin omgivning vad gäller kläder och potentiella inköp av väskor och andra accessoarer. Nu vill man även tänka i vidare banor och planen är att även andra områden ska täckas av liknande appar, områden som handlar om exempelvis inredning eller mat. Men vad som sker får helt enkelt framtiden utvisa, i nuläget satsas det i stället på endast klädvarianten av appen.

Bolaget som står bakom Left or Right tog nyligen in två miljoner kronor från olika affärsänglar som Sophia Bendz, skriver det i Veckans Affärer Finans. Samma person har tidigare varit i kontakt med stora bolag som Spotify.