Det ligger i människans biologiska uppsättning att känna sig attraherad av friskhet och det märks inte minst när det kommer till skönhet. Precis som de flesta väljer bort en rutten apelsin när de handlar frukt så kan en dålig andedräkt eller ett otvättat hår få en i övrigt snygg människa att uppfattas som oattraktiv.

Som tur är så kan alla människor avhjälpa detta med god hygien och det är därför som det är så viktigt att ha en bra daglig skönhetsrutin. Har du ont om tid är det bättre att satsa på en bra ansiktsrengöring än en foundation kräm och rouge, och den bästa accessoaren är ett bländade leende snarare än ett fint läppstift!

Rent ansikte

Under både dagen och natten samlar ansiktet på sig en massa smuts, död hud och svett och därför är det en god idé att tvätta det både på morgonen och natten. Se till att alltid ha en bra, återfuktande kräm som passar din hudtyp och gör gärna en lättare peeling en gång i veckan. Bjud även ansiktet på en hemmagjord ansiktsmask genom att till exempel mosa ihop en halv avokado och lite olivolja och låt sitta i 10-15 minuter. Resten av avokadon kan du äta och med det ge insidan en boost då denna frukt innehåller massor av nyttigt som även är bra för hyn.

Hår

Oavsett om du har torrt eller fett hår så behöver du inte tvätta det varje dag. Se däremot till att det alltid är borstat, och genom att ge en djupgörande hårinpackning lite då och då håller du hårets konsistens och fuktighet i topp.

Munhälsa

Munnen är en annan viktig del av hälso- och skönhetsrutinen och för att ha så friska tänder och tandkött som möjligt bör följande munvårdsprodukter alltid finnas i badrummet:

  • Mjuk tandborste
  • Tandkräm med fluor
  • Tandtråd eller -stickor
  • Munsköljningsmedel

Gör det till en vana att borsta tänderna morgon och kväll, rengör extra med tandtråden men skölj bara några gånger i veckan med munsköljningsmedlet – gärna som ett komplement på eftermiddagen då du inte borstat tänderna. Genom att ha ett fräscht leende och en god andedräkt är skönhetsrutinen fullbordad.