Om du ska pierca dig så är det viktigt att du väljer ett ställe som ser professionellt och hygieniskt ut. Piercingar kan lätt bli infekterade så låt experterna hjälpa dig med detta. Sedan är det bara att välja ut ett smycke som passar dig och din stil.

Om du har funderingar på att skaffa en piercing samt ett snyggt piercingsmycke, då är det viktigt att du väljer rätt plats att göra det på. Att pierca sig själv hemma i vardagsrummet är lite av en trend, men är inget att rekommendera då det inte är hygieniskt, vilket ökar infektionsriskerna. Det är viktigt att du skaffar din piercing på en verksamhet som är pålitlig och följer en hög standard.

Sök på nätet

Viktigt är att du väljer en piercingstudio som har bra rykte och är rekommenderad av flera andra kunder. Detta kan du ta reda på genom att kika på ställets Google-sida där du kan se vilket betyg andra kunder har gett till verksamheten. Nu får du en liten idé om vad andra har för erfarenheter om stället. Om en verksamhets sida endast har dåliga betyg och negativa kommentarer, då bör du undvika stället.

Besök flera studios

Nästa steg är att du fysiskt får åka och besöka några piercingstudior som du tycker verkar bra med den informationen du hittat. När du är på plats så kan du känna efter om det känns rent och bra samt hur personalen är. Det är även viktigt att du känner dig trygg med personen som kommer att utföra piercingen på dig så att det känns bekvämt. När du besökt ett flertal ställen, då kan du välja det som du tycker verkar bäst.

Välj rätt smycke och placering

Fundera länge och noggrant innan du fattar ett beslut om att pierca dig. Tänk på att vissa platser lämnar ett hål om du ångrar dig någon gång i framtiden. Så om du tänkt pierca dig i näsan eller liknande bör du tänka igenom ditt beslut, då det kan lämna ett hål när du tar ur din piercing vid ett senare skede. Se till att du väljer rätt smycke, då det smycket som du väljer när du piercar dig kommer att behöva sitta i några veckor beroende på placering. Så den kommer att vara med dig ett tag även om du ångrar dig med designen.